Koningsnachtconcert terug in Concertgebouw, met Jeangu Macrooy

Door: Ditjes en Datjes
12-01-2022

Het traditionele Koningsnachtconcert keert na een afwezigheid van vijf jaar terug in het Concertgebouw. Het optreden op dinsdagavond 26 april ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander wordt dit jaar verzorgd door vier Nederlandse singer-songwriters: Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier. De kaartverkoop gaat op woensdag om 10.00 uur van start.

Tot vijf jaar geleden verzorgde het Concertgebouworkest een Koningsnachtconcert. Maar deze traditie werd om logistieke redenen stopgezet. Met de rentree van de traditie wordt er een nieuwe invulling aan het concert gegeven, laat een woordvoerder weten. Er wordt dit jaar bewust voor gekozen om jonge talenten een podium te bieden op de verjaardag van de koning.

De 21-jarige zangeres MEAU beleefde haar doorbraak in 2021 met haar nummer 1-hit Dat heb jij gedaan. De Amsterdamse zangeres Pitou trad het afgelopen jaar op door heel Europa en bij de eerste Music Bowl in het Concertgebouw.

Jeangu Macrooy zette zichzelf in 2021 op de kaart als Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival. Zanger en producer Thomas Azier heeft al verschillende Edisons op zijn naam staan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD