Koningspaar en Beatrix bij uitvaart Griekse koning Constantijn

Uitvaart koning Constantijn
Door: Charlotte Wijnen
16-01-2023

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zijn maandag aangekomen bij De Grote Metropolitaan, de kathedraal van het aartsbisdom Athene, voor de uitvaart van de Griekse koning Constantijn.

De Griekse koning Constantijn II overleed op 10 januari op 82-jarige leeftijd. Vandaag is de uitvaart van de laatste koning van Griekenland. Op video’s op sociale media is te zien dat zich een lange rij zich heeft gevormd voor de kathedraal. Volgens verschillende media zouden er duizenden mensen in de rij staan; wellicht te veel om allemaal naar binnen te kunnen. Sommige mensen hadden bloemen of een Griekse vlag mee. Vanaf 06.00 uur lokale tijd gingen de deuren van de kapel open voor bezoekers.

Koningspaar en Beatrix aanwezig

Inmiddels zijn koningin Máxima, koning Willem-Alexander en prinses Beatrix aangekomen bij de kathedraal. De Griekse prins Pavlos wachtte het gezelschap buiten op en begroette de koning met een omhelzing.

Ook andere leden van Europese vorstenhuizen zijn voor de uitvaart naar Griekenland afgereisd. Onder anderen het Belgische en Spaanse koningspaar, de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia, de Deense koningin Margrethe en haar zoon Frederik liepen de kathedraal in voor het begin van de dienst. Constantijn wordt na de dienst begraven op Tatoi, een voormalig landgoed van de Griekse koninklijke familie ten noorden van Athene.

Meer DenD