Koningspaar feliciteert Annemiek van Vleuten met overwinning

Door: DitjesDatjes
28-07-2021

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben wielrenster Annemiek van Vleuten en de mannelijke roeiers gefeliciteerd met hun medaillewinst op de Olympische Spelen. Het koningspaar noemt de woensdag “een succesvolle dag voor Team NL”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We feliciteren in het bijzonder Annemiek van Vleuten met haar gouden medaille in de tijdrit. Met focus en kracht behaalde zij een schitterende overwinning”, schrijft het paar in een verklaring op sociale media. Van Vleuten won woensdag de gouden medaille in de tijdrit. Een bijzondere gebeurtenis voor de wielrenster, omdat ze vijf jaar geleden onderuit ging tijdens de wegwedstrijd. Zondag eindigde de 38-jarige Van Vleuten als tweede, maar dacht ze in eerste instantie te hebben gewonnen.

Ook feliciteert het paar Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers en Tone Wietene, de roeiers die samen de mannendubbelvier vormen. “En in een spannende finale roeide de mannendubbelvier naar goud en een nieuw wereldrecord. Van harte gelukgewenst met deze fantastische teamprestatie.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD