Koningspaar ‘misbruikt’ door drugscrimineel: ‘Aanhouding op Aruba’

Drugscrimineel gebruikte koningspaar
Door: Charlotte Wijnen
04-05-2022

Piet W., de drugscrimineel die met koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de foto ging om vervolgens veel mensen op te kunnen lichten, is eindelijk opgepakt. Hij werd aangehouden op Aruba.

Piet W. zat in 2010 op de tribune van het WK voetbal. Daar zag hij Willem-Alexander en Máxima, waarop hij besloot met het paar op de foto te gaan. Daar stemden zij mee in, niet wetende dat Piet W. de foto zou gaan gebruiken voor oplichtingspraktijken.

Foto Willem-Alexander en Máxima gebruikt

,,Die foto had hij dan bij zich om te laten zien: kijk eens in welke kringen ik omga. Mij kun je vertrouwen. Ik heb connecties tot aan de hoogste regionen”, legt misdaadjournalist Marian Husken uit in De Willem Podcast.

Maar gelukkig hoeft het koningspaar inmiddels niet meer te vrezen dat de beruchte foto nog gebruikt wordt, want inmiddels is Piet W. opgepakt op Aruba. De crimineel werd al lange tijd gezocht door de autoriteiten omdat hij nog een gevangenisstraf open had staan in Nederland. Dat meldt weekblad Story.

Opgepakt

Piet W. werd in 2012 al in de boeien geslagen in Barcelona. Uit het onderzoek bleek dat hij over zo’n zestig telefoons beschikte en tonnen uitgaf aan dure vliegtickets, luxe hotels en het bezoeken van concerten en voetbalwedstrijden. In 2014 werd hij in Nederland veroordeeld tot 7 jaar cel wegens drugstransporten en deelname aan een criminele organisatie.

Maar tijdens een verlofmoment in 2018 nam Piet W. de benen. Hoewel er werd vermoed dat hij naar de Surinaamse hoofdstad Paramaribo was gelucht, was hij onvindbaar voor de autoriteiten. Totdat opsporingsinstanties onlangs een tip kregen dat hij van plan was naar Aruba te reizen. Die informatie klopte en hij werd bij de Beatrix Luchthaven opgepakt. Piet W. zal in Nederland zijn straf uitzitten.

Meer DenD