Koningspaar ondersteunt theatersector met theaterbezoek

Door: DitjesDatjes
03-06-2020

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond in Den Haag een voorstelling bezocht van Het Nationale Theater. Dat bracht in het Theater aan het Spui voor het eerst sinds de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis als preview twee stukken op de planken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het koningspaar wilde met de theatergang steun tonen voor de theatersector. Sinds 1 juni mogen schouwburgen en theaters weer voorstellingen geven, maar het aantal toeschouwers is vooralsnog beperkt tot dertig. “We willen laten zien dat deze sector die het zo zwaar heeft weer aan de slag moet”, aldus de koning tijdens een interactie met de theatermakers en het publiek na afloop.

Het Nationale Theater heeft een nieuwe reeks van zeventien voorstellingen ontwikkeld onder de noemer ‘Het Nationale Theater speelt altijd’. In dat kader speelde Romana Vreede met ‘Liefdesverklaring’ een ode aan het publiek en vertolkte Rick Paul van Mulligen het stuk ‘U bent mijn moeder’, naar een tekst van Joop Admiraal uit 1981 op basis van gesprekken die hij met zijn dementerende moeder in het verzorgingshuis voerde.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD