Koningspaar opent Hollands Glorie in de zandbak

Dubai||Hollandse gemeenschap in Dubai||Op bezoek bij de Sheikh
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Op en neer in twee dagen naar de opening van de Wereldtentoonstelling in Dubai. Het was het meer dan waard voor een portie Hollands Glorie in de zandbak van de Emiraten. Het volgepropte programma van koning Willem-Alexander en Máxima bij de Nederlandse nationale dag tijdens World Expo 2020 in Dubai werd een succes.

De Koning opende bij deze gelegenheid officieel het Nederlandse paviljoen op deze wereldtenteoonstelling. Het koninklijk paar werd er begeleid door minister De Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), die bovendien een handelsmissie leidt in dit deel van de wereld.

Kostbaar

Je mag als land uiteraard hier niet ontbreken, is het motto als er geld op tafel moet komen voor de bouw van de peperdure paviljoenen.

Het hoofdthema van Expo 2020 Dubai, dat een jaartje werd uitgesteld in verband met corona, is ‘Connecting Minds, Creating the Future’.

In nogal cryptisch Nederlands: ‘Om innovatieve, duurzame oplossingen te bedenken voor wereldwijde problemen is verbinding tussen culturen, landen en regio’s noodzakelijk. Door te verbinden, samen te werken en nieuwe partnerships aan te gaan komen we tot die oplossingen. Dit draagt bij aan een betere toekomst voor iedereen. Expo 2020 Dubai biedt deelnemers en bezoekers hiervoor het platform.

Mini-biotoop

Het Nederlandse paviljoen is zo’n mini biotoop. Die biotoop laat volgens deskundigen de verbinding zien die Nederland weet te leggen tussen duurzame energie, watermanagement, agricultuur en circulariteit.

De Koning liet weten dat hij heel graag de andere paviljoens ook had willen bekijken. Landgenoten, die kozen voor Dubai als woonplaats onder wie oud minister Jan-Kees de Jager en de zanger Gordon zullen er ongetwijfeld wel een kijkje gaan nemen. Een deel van de Hollandse gemeenschap applaudisseerde trouwens de handen blauw voor het koninklijke bezoek.

Op bezoek bij de Sheikh
Koningin Maxima op afstand van de zitjes van koning Willem-Alexander en Sheikh minister van Tolerence Nahyan bin Mubarak Al Nahyan.
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima na afloop van een diner in het Leadership Pavilion op de World Expo 2020. Het koninklijk paar opende op de wereldtentoonstelling het Nederlandse paviljoen.
Hollandse gemeenschap in Dubai
Oranjefans kijken toe tijdens de officiele ceremonie op de World Expo 2020.
Koningin Maxima heeft een 3D geprinte zonnebril op van ontwerper Lenneke Langenhuijsen (L) in het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2020.

Tags

DUBAIKONING WILLEM-ALEXANDERMAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck