Koninklijk genieten tussen de kazen en de Friezen

Koninklijk bezoek Friesland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het leek wel een staatsbezoek, maar koning Willem-Alexander en koningin Máxima noemden het vandaag streekbezoek aan Zuidoost-Fryslân.

Of het nu de Friese les is, een stukje varen op een Skûtsje vanuit Drachten, het echtpaar had er zin aan. En dat allemaal op 1,5 meter afstand, want die les is inmiddels ook geleerd.

Bij de afsluitende bijeenkomst van het streekbezoek kregen de jonge boeren met wie eerder op de dag gesprekken plaats hadden gevonden, nog extra aandacht. “Leuk het gesprek nog even te kunnen voorzetten”, aldus de koning.

Het koningspaar vertelde in het algemeen dat het niet altijd was meegevallen om in de soms beperkte ruimte afstand te houden, zoals de coronaregels voorschrijven. ,,We komen hier vaak”, zei koningin Máxima over Friesland. Daarmee bedoelt ze dat je inderdaad het gezin af en toe tegenkomt in een Friese haven als ze er met de Groene Draeck belanden.

Geniet van de foto’s:

Friesland
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezoeken Kaasboerderij De Deelen  tijdens hun streekbezoek aan Zuidoost-Friesland,
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens een bezoek aan OSG Singelland.
Foto’s ANP Robin Utrecht
SMALLINGERLAND – Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezoeken Zeilschool De Veenhoop. Foto’s ANP ROBIN UTRECHT

Tags

FRIESLANDKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck