Koninklijk gezin naar Argentinië

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het koninklijk gezin gaat naar Argentinië voor de uitvaart van Inés Zorreguieta, de woensdagavond op tragische wijze overleden jongste zus van koningin Máxima. Het gezin komt vrijdagochtend rond 11.00 uur Nederlandse tijd aan.  De begrafenis is in besloten kring, zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag weten. Inés Zorreguieta was peettante van prinses Ariane.

Onderzoek

De zus van Máxima is woensdag gevonden in haar appartement in Buenos Aires door een vriendin. Samen met moeder Maria del Carmen ging die vriendin langs omdat Inés de hele dag hun telefoontjes niet had beantwoord. Het lichaam is inmiddels overgedragen aan de Cuerp Médico Forense voor forensisch onderzoek, zoals gebruikelijk is bij het vermoeden van zelfdoding. De officier van Justitie  liet weten dat er waarschijnlijk geen sprake is van een misdrijf.

Inés leed al een aantal jaren aan psychische problemen. Zo werd zij in 2012 opgenomen om behandeld te worden voor anorexia. Ook had ze een persoonlijkheidsstoornis.

Agenda

De agenda van het Koningspaar is aangepast. De Koningin zou donderdagavond aanwezig zijn bij de opening van het Holland Festival, en de volgende dag in Groningen zijn. Op maandag staat een bezoek aan de Baltische staten gepland. Koning Willem-Alexander komt tijdig terug uit Buenos Aires om maandag in Riga te beginnen aan een staatsbezoek aan Letland. Koningin Máxima zal hem daarbij niet vergezellen.

 

Tags

AMALIAARGENTINIËARIANEINÉSMAXIMAOVERLEDENWILLEM-ALEXANDERZELFMOORD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck