Koninklijk gezin bij opnamen muziekgala in Carré

Door: DitjesDatjes
12-05-2021

Koningin Máxima is woensdagavond met haar gezin en schoonmoeder prinses Beatrix in Koninklijk Theater Carré bij het muziekgala dat AVROTROS organiseert ter gelegenheid van haar aankomende vijftigste verjaardag. In het theater was verder geen publiek aanwezig en de muzikale optredens zijn zondagavond te zien in het programma ‘Koningin Máxima; een leven vol muziek’ dat wordt uitgezonden op NPO 1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koning Willem-Alexander wilde bij aankomst niet verklappen wat voor verrassing hij maandag voor zijn vrouw in petto heeft. Máxima zei dat ze al een enorm mooie week heeft gehad met de muziektoernee.

Centraal in het avondprogramma in Carré staat de tien jaar geleden uitgesproken wens van Máxima dat alle basisscholieren toegang moeten hebben tot structureel en kwalitatief muziekonderwijs. Daartoe is onder meer de stichting ‘Meer Muziek in de Klas’ opgericht die met de koningin als erevoorzitter als aanjager fungeert om dat doel te bereiken.

“Ik gun iedereen muziek en muziek kunnen maken. En het maakt niet uit of je talent hebt of niet, maar als je een beetje ervaring hebt gehad met muziek kun je het leren waarderen en appreciëren en er door geraakt worden”, zei de koningin over haar wens. In de aanloop naar de vijftigste verjaardag van Máxima is weer een tandje bijgezet met de campagne ’50 dagen muziek’ met als streven in het hele land minstens vijftig ‘muziekakkoorden’ of de intentie daartoe te hebben.

In een muziekakkoord zijn de afspraken over het muziekonderwijs vastgelegd. Soms per provincie, soms per regio of alleen per stad. Máxima trok de afgelopen dagen ook zelf het land in om bij de ondertekening van akkoorden aanwezig te zijn. “Het smaakt naar meer want we moeten honderden akkoorden hebben, dus moeten we eraan blijven werken. Maar ik ben heel dankbaar dat we al zo ver zijn”, zei Máxima daarover.

Uitbreiding naar de middelbare scholen is nog een idee voor de toekomst, zo liet ze weten. “Muziekeducatie op de lagere scholen is een begin. Wij allen hopen dat kinderen en jonge mensen doorgaan met muziek.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD