Koninklijk paar heeft drie drukke dagen voor de boeg!

Staatsbezoek Noorwegen begonnen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De banden tussen Nederland en Noordwegen zijn uitstekend. Een uitnodiging van Koning Harald V aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bevestigt die band alleen maar. Wat gaat het koninklijk paar in Noorwegen doen?

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen vandaag op uitnodiging van de Noorse Koning Harald V aan in Oslo. Het koninklijk paar bezoekt de steden Oslo en Trondheim.

Goede band met Noorwegen

De Noorse Koning is de eerste twee dagen de gastheer in Oslo, op de derde dag neemt kroonprins Haakon de honneurs in Trondheim waar. Minister Ben Knapen van Buitenlandse Zaken begeleidt het staatsbezoek. Het koninklijk paar verblijft er tot en met donderdag 11 november.

Het staatsbezoek bevestigt de goede betrekkingen die Nederland met Noorwegen heeft. In deze dagen staan de bilaterale en internationale samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid centraal.

Drie drukke dagen

Het beloven drie drukke dagen voor het koninklijke gezelschap te worden. Vandaag begint al meteen met een welkomstceremonie op het Koninklijk Paleis, het leggen van een krans bij het Nationale Monument ter herdenking van slachtoffers van de Tweede Oorlog. Na de lunch staat het onderwerp klimaatverandering centraal. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket.

Morgen wordt er vooral gekeken naar mensenrechten en vrijheid van meningsuiting en defensiesamenwerking. De laatste dag staat de dag in het teken van het duurzaam beheren van de oceanen en de transitie naar duurzame energiebronnen. Het laatste deel van het bezoek heeft plaats in de Nidaros Kathedraal, de plek waar de Noorse vorsten worden geïnaugureerd.

Tags

BEN KNAPENKONINGKONING HARALDKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGINKONINGIN MAXIMAKROONPRINSKROONPRINS HAAKONMENSENRECHTENMINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKENNEDERLANDNEDERLANDS KONINGSHUISNOORWEGENSAMENWERKINGSTAATSBEZOEKTWEEDE WERELDOORLOGVRIJHEID

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck