Koninklijke adviezen van kroonprins Willem-Alexander voor Iris Hond in 2009

Door: Jos La Grande
10-11-2019

Alweer 10 jaar geleden speelde pianiste Iris Hond op het New island festival in New York. En wie komen er langs? Kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima (ze droeg de jurk gemaakt van de PTT-postzakken) luisteren minuten lang naar een opzwepende Liszt-uitvoering door de talentvolle pianiste.

Vol bewondering zien de royals hoe Iris Hond, recent nog in het nieuws vanwege haar kortstondige en bevestigde vrijage met Marco Borsato (ook trouwens 10 jaar geleden), vol gas geeft op het klavier. Er lijkt geen einde aan te komen, vastgelegd op YouTube, aan het spel van de pianiste die de kans grijpt om eens goed te laten zien wat ze kan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Iris Hond vertelde aan het koninklijke stel dat ze die week op Wall Street speelde. Wat denken mensen daar dan van vraagt Máxima zich af.

,,Die denken niet eens die lopen alleen maar naar hun werk”, valt de toenmalige kroonprins in de rede.

Iris Hond vertelde desgevraagd dat ze nog aan het laatste jaar bezig was op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar dat ze binnenkort waarschijnlijk zou gaan optreden met de Amerikaanse superster Diana Ross. Ze duidde hier op de concertenreeks Symfonica in Roso van Marco Borsato in het Gelredome dat najaar.

Willem-Alexander zag hier nog een ander bijkomend voordeel: ,,Dat is in ieder geval geen slechte om op je cv te hebben staan.”

Meer DenD