Koninklijke familie op de hak in de TV Kantine

TV-Kantine|TV Kantine Najib Amhali|Najib Amhali als prinses Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Koning Willem-Alexander, in een vrolijke bermuda gestoken, was klaar om met vakantie te gaan. In De TV-kanine van donderdagavond komt Ivo Niehe van de TV-show echter onverwacht op bezoek in het paleis Huis ten Bosch waar de koffers klaar stonden.

Tijdens de eerste aflevering van het seizoen van de TV-Kantine komt Frits Huffnagel, die de koning persifleert, de trap af en zegt: ,,Het is huf, huf hoe sommige mensen het bloed onder je nagel vandaan kunnen halen door het verspillen van water…”

Excuses

Daarna zagen de kijkers hoe Máxima en Willem-Alexander nogal onbeholpen op de bank hun excuses aanbieden voor de vakantiereis naar Griekenland. De grote verrassing was echter de opkomst van prinses Amalia, die door de komiek Najib Amhali werd gespeeld. ,,Ik trek volle zalen, balzalen”, riep Amalia.

Daar was wel meteen kritiek op. ,,Het is feitelijk een jong meisjes van 17 dat door een een drank- en drugsverslaafde vent wordt neergezet. Wat slaan de programmamakers hier enorm de plank mis en Amhali moet zich schamen dat hij zich hiervoor leent”, aldus een reactie op Twitter.

Prinses Beatrix (gespeeld door Loretta Schrijver) ging naar ‘kapper’ Özcam Akyol. Öz stelt voor om het haar te verven (,,Ik ben een paleismus”). Het resultaat was dat de voormalig koningin met een rood kapsel de zaak verliet.

Huisjesmelker

Carlo Boszhard en Irene Moors hadden voor de eerste aflevering bij RTL4 alles uit de kast getrokken in dit 12e seizoen van het programma. Prins Bernhard werd weggezet als huisjesmelker, koningin Máxima – subliem gespeeld door Elise Schaap – probeert Ivo Niehe de deur uit te werken en prinses Laurentien lijkt helemaal als twee druppels water op de originele prinses.

Wie de briljante Tim Hofman speelde is niet helemaal duidelijk. Op Twitter werd gespeculeerd dat het Ricardo Ras was, maar ook de naam van Maarten Heijmans werd genoemd.

Een paar andere bekende Nederlanders die aan de beurt kwamen in De TV-Kantine: Rob Goossens, Robert ten Brink, Diederik Gommers, Famke Louise, Patricia Paay, Fred van Leer, Irma Sluis, Marieke Elsinga en Luuk Ikink.

Tags

FRITS HUFFNAGELKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAMARIEKE ELSINGAROB GOOSSENSTIM HOFMANTV KANTINE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck