‘Kopstukken NPO verhuizen naar RTL’

Jan Versteegh, Twan Huys, Art Rooijakkers: zomaar wat voormalig NPO-sterren die tegenwoordig bij de commerciële omroepen werken. SBS en RTL pakken veel kopstukken van de Publieke Omroep af, en volgens Wilfred Genee komen daar binnenkort nog twee namen bij. Namelijk Eva Jinek en Jeroen Pauw.

Matthijs

Jinek en Pauw hebben allebei een succesvolle talkshow op de NPO. Iedere avond kijken duizenden mensen naar de talkshows, die elkaar afwisselen. Maar volgens Wilfred Genee komt er snel een einde aan de samenwerking tussen de NPO en de twee journalisten. Hij zegt namelijk in Café Hendriks & Genee dat er veel geruchten rondgaan dat Pauw en Jinek binnenkort naar RTL vertrekken. Zelfs tafelgast en televisiekenner Angela de Jong reageerde verbaasd. ,,Jinek én Pauw?”, zei ze. Johan Derksen zou het goed begrijpen als de twee BN’ers naar RTL zouden gaan. ,,Dan zou RTL wel een geweldige klapper maken. Ik begrijp het wel door die balkenendenorm dat mensen die keuze gaan maken.”

Een andere naam die ook werd genoemd, dit keer door Angela de Jong, is Matthijs van Nieuwkerk. De populaire presentator is flink gezakt in salaris en verdient momenteel bij de NPO een stuk minder dan hij bij de commerciële omroepen zou kunnen verdienen.

Het is natuurlijk nog afwachten of Jinek, Pauw of Van Nieuwkerk zich echt laten verlijden om naar de commerciële omroep te gaan. Maar het lijkt ieder geval voor Jinek erg aantrekkelijk. Sinds zij zoontje Pax heeft gekregen wil ze namelijk liever in de vooravond een talkshow hebben in plaats van zo laat ‘s avonds. Krijgt ze die kans bij de commerciële?