Kort geding over verkoop ‘asielhotel’ Albergen aan COA

Door:
29-08-2022

ALMELO (ANP) – De rechter moet zich maandag buigen over de verkoop van het zogenoemde ‘asielhotel’ in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenares van het hotel, omdat zij onder de verkoop van het hotel aan het COA uit probeert te komen. Volgens haar is de verkoop op onjuiste gronden gebeurd. Het COA is het daar niet mee eens en spande een kort geding aan.

Het kort geding is maandag om 13.00 uur in de rechtbank in Almelo. De rechter zal waarschijnlijk dezelfde dag uitspraak doen.

In de koopovereenkomst is geregeld dat de overdracht van Hotel ‘t Elshuys maandag moet plaatsvinden. Afgelopen week stuurde de eigenaar echter een brief dat ze van de koop afzag omdat er vooraf niet duidelijk was verteld dat er 150 tot 300 asielzoekers en/of statushouders in het hotel gehuisvest zouden worden. Volgens het COA is daar echter, sinds het eerste contact in april, altijd duidelijkheid over geweest.

Het bericht dat het COA een hotel in Albergen, dat onder Tubbergen valt, had gekocht om daar asielzoekers onder te brengen, zorgde voor veel onrust in de gemeente. De aankoop was zonder medeweten van de gemeente gedaan.

 

ANP

 

 

Meer DenD