Afvallen in het nieuwe jaar: ga nu KOUD DOUCHEN!

Door: DitjesDatjes
03-01-2018

Wie elke dag drie keer koud doucht, valt kilo’s af.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat zegt prof. dr. Leonard Hofstra, de man van de Slim Methode waardoor je gezonder gaat leven en slanker. De remedie voor 2018: ga gewoon onder de douch staan, misschien wel drie keer per dag, en je bent goed bezig in het nieuwe jaar.

,,Dit went snel en je stofwisseling wordt gestimuleerd”, aldus Hofstra.

,,Als volwassenen hebben we nog maar een klein beetje bruin vet in ons lichaam zitten, voornamelijk tussen de schouderbladen. Door koud te douchen, activeren we dit vet en gaat het wit vet verbranden. Is dat geen makkelijke manier om af te vallen”, aldus dr. Hofstra, die volgende week een workshop geeft op basis van zijn methode voor 15 lezers van Ditjes & Datjes.

,,De voordelen van koud douchen zijn voor mij niet nieuw. Ik doe het zelf al jaren. Het is ook een belangrijk onderdeel van SLIM. Koud douchen helpt namelijk niets alleen voor een beter afweersysteem, het helpt je ook bij afvallen. Een koude prikkel activeert namelijk ons bruine vet. Bruin vet, een overblijfsel uit onze babytijd, verbrandt het gewone witte vet, waar we graag van af willen.”


,,Het lichaam van een pasgeboren baby is door de dunne huid en weinig beharing nog niet goed in staat om zelf op temperatuur te blijven. Babylichamen bestaan daarom voor maar liefst vijf procent uit bruin vet. Bruine vetcellen zitten boordevol kleine energiecentrales, mitochondriën genaamd. Door kou worden deze mitochondriën geactiveerd. De actieve mitochondriën, verbranden het gewone witte lichaamsvet, het vet waar we graag van af willen, en door dit proces warmt het lichaam op. Zo zorgt het bruine vet ervoor dat een baby bij kou niet onderkoeld raakt.”

Dr Leonard Hofstra

Volgens Hofstra zorgt koud douchen ook voor minder ziekteverzuim. Uit een experiment waarbij een groep mensen gewoon warm moest douchen en andere groepen langere of kortere tijd koud, blijkt dat mensen die koud douchten minder heftig ziek zijn en dat hun ziekteproces sneller voorbij was. Daardoor meldden zij zich 29 procent minder vaak ziek dan de warme douchers.

Laatste tip van Hofstra om af te vallen: ,,Weinig koolhydraten eten en je eigen leefomgeving gezond te maken.”

 

Meer DenD