Kranige Beatrix schept erop los op Curaçao

Prinses Beatrix
Door: Jos La Grande
28-11-2021

Opnieuw was er een warm welkom voor prinses Beatrix op het eiland Curaçao, waar ze zich haal hele leven nauw mee verbonden voelt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De voormalige koningin werd gisteren tijdens haar bezoek aan het Antilliaanse koninkrijksdeel flink aan het werk gezet.

Bij een bezoek aan het voedselbos kreeg de 83-jarige prinses een oranje schep waarmee ze een sinaasappelboom mocht planten. Ze hoefde maar een klein schepje te doen, maar Beatrix kreeg de smaak te pakken en schepte haar boom de grond in.

Ze deed dat onder toeziend oog van kinderen die geregeld helpen bij het plukken in het voedselbos. Het concept is bedacht voor mensen die het financieel moeilijk hebben en zo hun voedselvoorraad een beetje kunnen aanvullen. De prinses kreeg een bosje kruiden uit de tuin mee.

Vrijdag bezocht Beatrix de GGD in Willemstad en werd daar bijgepraat over het test- en vaccinatiebeleid op het eiland. Ze liet weten dat ze zelf eerder al de boosterprik met het coronavaccin heeft ontvangen.

Hoewel de Oranjes onverminderd populair zijn, geldt dat minder voor het Nederlandse kabinetsbeleid. Vooral staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) heeft het bij velen verbruid.

Meer DenD