Krijgt Famke Louise eigen boemerang in het gezicht?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Door Vanessa Bontje

Ze hadden het al aangekondigd: de heren van Roddelpraat zouden in hoger beroep gaan. Jan Roos en Dennis Schouten zijn het oneens met de rechter dat ze inbreuk hebben gemaakt op het auteursrecht van een onuitgebracht nummer van de zangeres. Door het liedje te laten horen, zouden ze onrechtmatig hebben gehandeld. Nu blijkt dat Famke het liedje wel doodleuk zingt op feesten en partijen, aldus Roddelpraat.

Van zo’n optreden hebben Jan en Dennis een filmpje ontvangen en dat zou nog wel eens nadelig uit kunnen pakken voor Famke. ,,Ze heeft meerdere keren keihard gelogen”, zei Jan in de meest recente aflevering van het juicekanaal. ,,We gaan winnen.”

Offline

Op last van de rechter moest Roddelpraat het liedje offline halen. Daarbij moesten ze een rectificatie plaatsen. Met het beoogde hoger beroep hopen ze wellicht die beslissing van de rechter terug te draaien. En misschien nog wel meer!

Het duo moest immers diep in de buidel tasten: de advocaatkosten bedroegen maar liefst 27.000 euro. Fans van het programma gingen vervolgens enthousiast in op de crowdfunding die Jan en Dennis daarop waren begonnen. Die inzamelingsactie leverde hen meer dan 35.000 euro op. Hiermee heeft Roddelpraat naar eigen zeggen alvast een buffertje voor een eventuele volgende rechtszaak. ,,Dit geld stoppen we in onze oorlogskas”, liet Jan Roos weten.

There’s no business like showbusiness

Met grote interesse zal het hoger beroep van Roddelpraat tegen Famke Louise worden gevolgd. Dat de zangeres, die al eerder een zeperd had met haar #ikdoenietmeermee, zou hier nog wel eens lelijk op de vingers kunnen worden getikt. Maar, there’s no business like showbusiness. Wie de bal kaatst, kan ‘m terug verwachten. Zoals grote managers al vaak zeiden: ,,Slechte publiciteit bestaat niet. Als ze je naam maar goed schrijven.” Dat zou niet zo slecht zijn, voor een boemerang.

Tags

FAMKE LOUISERODDELPRAATVANESSA BONTJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck