Krijgt Kasteelvrouwe Emmy haar chateau ooit af? ‘Uitzichtloze puinbak’

Krijgt kasteelvrouw Emmy chateau af?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Kasteelvrouwe Emmy heeft een grote droom: een chateau verbouwen tot een waar droompaleis. Hoewel het kasteel er op dit moment nog uitziet als een bouwval, blijft de optimistische Emmy door haar roze bril kijken. Maar is de kasteelvrouw niet iets té optimistisch?

Het dak is lek, de haperende elektra moet aangepakt worden en eigenlijk moet de rest van het kasteel ook gerestaureerd worden. Emmy’s partner vond het al geen realistische klus, maar Emmy blijft geloven dat ze van het kasteel een paleis kan maken.

Oneindige klus

Het kasteel heeft potentie, maar er moet zóveel gebeuren dat het een oneindige klus lijkt. We zijn natuurlijk een hoop gewend van de Meilandjes, maar Emmy lijkt nog een stapje verder te gaan. In plaats van éérst te beginnen met de binnenkant van het kasteel, begint ze vol goede moed met haar moestuin. Ook drinkt ze op haar gemak een wijntje in de zon.

‘Uitzichtloze puinbak’

Plafonds en vloeren zijn ingestort, de elektra is niet meer van deze tijd en als kers op de taart is het houtwerk opgevreten door termieten. Na de tweede aflevering weten kijkers het zeker: dit chateau komt nóóit af!

Emmy’s positieve uitstraling wordt gewaardeerd, maar is volgens kijkers ook een valkuil. ,,Ik vind haar een beetje te positief in een uitzichtloze puinbak”, zo schrijft een kijker op Twitter.

Volgens een andere kijker moet Emmy voordat ze begint met andere klussen, eerst het probleem met de termieten oplossen. ,,Zijn die termieten al aangepakt? Anders valt er straks helemaal niks meer te klussen.”

Crowdfunding

Ook vragen kijkers zich af hoe Emmy dit allemaal gaat bekostigen. ,,Leuk programma. Maar hoe zij hier geld mee kan verdienen is mij een compleet raadsel. Die verbouwing gaat nog járen duren”, schrijft de kijker.

Want voordat Emmy gasten kan toelaten in het chateau, moet eerst de verbouwing klaar zijn. En de verbouwing kost uiteraard een hoop geld.

Emmy besloot daarom een crowdfunding op te zetten om extra geld binnen te halen. Maar na een lange tijd loopt de crowdfunding helaas nog steeds niet. De teller staat inmiddels op 25.000 euro, terwijl haar doel 75.000 euro is.

Tags

EmmyIk VertrekKasteelvrouwekasteelvrouwe emmy

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie