Krijgt Kate ‘vierde kindje’… toegewezen???

Door: Kees van der Made
24-01-2022

Kate Middleton wil dolgraag nog een keer moeder worden. Maar de kans dat ze ‘promotie’ maakt is aanzienlijk groter dan een vierde baby. Kate wordt mogelijk de nieuwe kolonel van de Grenadier Guards…

Een bijzondere eer voor Kate Middleton. Binnen de Grenadier Guards is de roep om prinses Catherine te benoemen tot kolonel van het regiment. Dat meldt de Sunday Times. Kolonel van de Grenadier Guards is een erebaan, die eerder toekwam aan prins Andrew. Die laatste had op zijn beurt de rol weer overgenomen van prins Philip. Maar Andrew heeft de functie moeten neerleggen na de beschuldigingen aan zijn adres van seksueel onbetamelijk gedrag. De regimentsleden zouden al eerder om een nieuwe kolonel gevraagd hebben.

Erebaan
De kolonel van het regiment is dóf e monarch zelf, of aangewezen door de monarch en het regiment. Nadat Andrew zijn positie verloor werd koningin Elizabeth automatisch kolonel. Zij was het al eerder geweest toen zij prinses was. Als Kate de erebaan krijgt, dan is zij de tweede vrouw die zichzelf kolonel van het regiment mag noemen.

Gezinsuitbreiding
Als Kate het regiment toegewezen krijgt, dan kan zij dat beschouwen als haar vierde kindje. Zelf zou ze naar verluidt dolgraag een echt kindje krijgen, maar echtgenoot William zou niet openstaan voor gezinsuitbreiding. Tijdens een recent bezoek aan een ziekenhuis mocht Kate even een kindje vasthouden. Dit ontlokte bij William de opmerking: ,,Breng haar niet op ideeën!” Even even later bij het afscheid zei William grappend: ,,Neem haar niet mee.”

Tekst gaat verder onder de Tweet

Open armen
Mogelijk is William van gedachten veranderd, want begin vorig jaar werd gezegd dat het paar een vierde kind zou willen, zo kreeg US Weekly te horen. Koningin Elizabeth zou dat nieuws met open armen hebben ontvangen.

Meer DenD