Veel kritiek op kledinglijn Wendy van Dijk

Wendy van Dijk is in de wolken met haar nieuwe kledinglijn die te koop is bij Kruidvat. Helaas zijn de potentiële klanten minder blij met de ‘Ibiza-kleding’.

Voorraden

Het eerste grote probleem is dat de voorraden nu al op lijken te zijn. Gister was de kleding online te koop en vanaf vandaag in de winkels, maar echt veel tevreden klanten zijn er nog niet. De voorraden blijken niet te kloppen, waardoor veel mensen gister online al misgrepen. Jumpsuits, tassen en badlakens waren allemaal ‘uitverkocht’. Is de lijn van Wendy zo populair, of is er sprake van slechte inkoop?

Het tweede punt van kritiek is de prijs van de kleding. Mensen vinden het niet te duur, maar juist verdacht goedkoop! Het duurste item kost 15 euro, en kopers vragen zich af hoe dat kan? Waar en door wie is die kleding gemaakt? Tijdens de presentatie van de kledinglijn zei Wendy helemaal niets over de herkomst van de kleding, maar Kruidvat zegt nu tegen het AD dat de kleding absoluut ‘eerlijk’ is. Het kan zo goedkoop zijn omdat Kruidvat de items in enorme aantallen laat maken.

Wendy vond het belangrijk dat haar collectie, geïnspireerd op het eiland Ibiza, toegankelijk was voor iedereen, en dus niet te duur is.