Kritiek op Noa Vahle: ‘Niet sympathiek’

Noa blijkt net als haar moeder een sekreet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Noa Vahle heeft een hoop kritiek ontvangen nadat ze zich over haar stiefvader Jeroen Rietbergen heeft uitgesproken in De Oranjezomer. ,,Noa komt niet sympathiek over”, luidt het.

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen Jeroen Rietbergen geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. In De Oranjezomer vroeg presentatrice Hélène Hendriks aan Noa Vahle of ze iets wilde zeggen over het nieuws dat haar stiefvader niet vervolgd wordt. ,,Nou, liever natuurlijk niet, maar ik begrijp ook dat je het vraagt”, antwoordde Noa. ,,Inhoudelijk niet, want ik denk dat je dat eigenlijk nooit op de totaal juiste manier kan verwoorden, dus dan kun je dat denk ik maar beter niet doen. Ik denk dat er gisteren ook voldoende over gezegd is.”

‘Schrikbarend’

Hoewel Noa de enige is van de familie Mol die zich hierover publiekelijk uitspreekt, krijgt ze een hoop kritiek over zich heen. ,,Ik vind het echt schrikbarend hoe weinig empathie er vanuit die hoek voor het slachtoffer is. Niet alleen de advocaat die zo raar deed, maar ik hoor Noa toch ook niks zeggen bij De Oranjezomer vorige week over hoe verschrikkelijk ze het vindt voor al die jonge meiden”, zegt Angela de Jong in de AD Mediapodcast. ,,Zij is ook alleen maar blij dat hij off the hook is, zullen we maar zeggen. Ja, dan beaamt ze gretig dat deze zaak alleen maar slachtoffers kent. Ja, slachtoffers van Jeroen Rietbergen. Die slachtoffers zijn er, voor de rest niet.”

‘Ingestudeerd’

Ook in een video van De Telegraaf wordt de reactie van Noa nog eens uitvoerig besproken. ,,Het was duidelijk een ingestudeerd een-tweetje. Het was wel duidelijk voor de kijker dat Hélène vooraf had afgesproken: ‘Noa, wat kun je erover zeggen, ik zal verder niet doorvragen’. Dat is ten eerste al waardoor het misschien niet helemaal echt en sympathiek overkwam”, zegt Jordi Versteegden.

In zak en as

Noa had best iets kunnen zeggen over Nienke Wijnhoven, vindt Jordi. ,,Mensen zeiden van: ‘Ja, er zijn ook nog slachtoffers, in elk geval één slachtoffer, van wie de zaak nu niet doorgaat’, namelijk Nienke Wijnhoven, en die zit nu natuurlijk in zak en as. Daar ging ze een beetje aan voorbij in dat gesprek.”

Tags

NOA VAHLE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck