KRO-NCRV ‘betreurt’ stoppen Talitha, maar samenwerking gaat door

Door: DitjesDatjes
04-04-2021

De KRO-NCRV laat weten het te betreuren dat Talitha Muusse de laatste uitzending van de talkshow Op1 zondagavond niet presenteert, omdat de omroep voorwaarden heeft gesteld die botsen met haar persoonlijke en professionele waarden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het voortijdig stoppen van Talitha is volgens de omroep wel in goed overleg verlopen. “We hebben besloten dat gelet op haar politieke activiteiten van de afgelopen dagen, de rol van presentator bij Op1 niet meer passend voor haar is”, laat de omroep weten in een persbericht. Eerder deze week riep Talitha haar Twittervolgers op om naar Den Haag te komen om daar na te praten over onder andere het debat over de ‘verkenningschaos’ en Omtzigt-gate.

“Op1 vereist journalistieke onafhankelijkheid en heeft een presentator nodig die gesprekspartner kan zijn voor iedereen aan tafel. Daarom is samen met Talitha besloten dat zij vanavond de uitzending van Op1 namens KRO-NCRV niet presenteert”, aldus de omroep. Volgens Muusse zou ze van KRO-NCRV niet meer mogen meepraten tijdens politieke gesprekken aan tafel. “Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg”, liet Muusse daarover weten.

Sinds januari verzorgde zij samen met Sven Kockelmann de presentatie namens KRO-NCRV voor Op1 op zondag. Kockelmann zal de voorlopig laatste zondagse aflevering van de NPO-talkshow Op1 alleen presenteren.

Muusse en de omroep zijn momenteel in gesprek over haar nieuwe rol binnen de omroep. “We hebben er vertrouwen in dat Talitha voor KRO-NCRV in de toekomst spraakmakende programma’s kan maken, passend bij wie zij is en waar ze zich sterk voor maakt.” Zo wordt er gesproken over programma’s waarin ze het belang van de jonge generatie voor een duurzame toekomst van Nederland kan belichten.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD