KRO-NCRV bevestigt: ‘Yvon Jaspers bijna ontslagen

Yvon Jaspers
Door: Eva Steins
02-10-2020

Boer zoekt Vrouw-fans waren twee jaar geleden in totale shock: Yvon Jaspers stond op het randje van ontslag. De geruchten die toen gingen werden aan alle kanten ontkend. Nu doet de directeur van KRO-NCRV alsnóg een boekje open over de rel…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ontkennen

Yvon Jaspers zette naar verluidt har carrière als koppelaar op het spel door te ‘schnabbelen’. Ze eiste meer geld van de omroep, iets wat bij hen niet in goede aard viel.

Toen de geruchten gingen werden alle zeilen bijgezet om deze te ontkennen. Tegen Jinek zei Yvon zelf:

,,Ja, ik ben aan de beurt, hè. Sjongejonge. Ik heb gewoon een contract, ik ga gewoon Boer Zoekt Vrouw doen, ik ga gewoon Onze Boerderij doen. Niets aan het handje.”

Toch krabbelde Yvon terug en begon zij te erkennen dat er wel degelijk problemen waren. In de talkshow van Jeroen Pauw zei ze hierover:

,,Ik heb de afgelopen maanden – zeker in het begin – in een oorlogsgebied gevoeld. Elke dag kon er van alles verzonnen worden en dat kon heel groot worden. Misschien was er geen bescherming genoeg. Ik heb me alleen ontzettend beschermd gevoeld door de boeren. Ik heb me daar het meest gesteund door gevoel. En door mijn eigen team van Blue Circle.”

Pauw vroeg haar: ,,En daarmee zeg je dus: en niet door de KRO?” Waarop Yvon zegt: ,,Minder.” Ook vroeg Pauw of het klopt dat ze haar hebben willen ontslaan. Yvon reageerde ,,Dat hebben ze misschien gewild, maar ik ben daar gewoon in vaste dienst. De programma’s die scoorden, de NPO wil het uitzenden en Blue Circle wil het maken, dus ja…”

Reactie KRO

Nu laat ook directeur Peter Kuipers weten dat er stront aan de knikker was.

,,Er waren spanningen tussen de omroep en Yvon. Die zijn wat opgelopen, maar ook weer opgelost. Dat heb je in een goed huwelijk. Dan denk je soms: dit wil ik niet meer. Waarna je jezelf afvraagt of dat wel verstandig was om te denken en te zeggen. We zien haar terug, niet alleen in bekende titels als Boer Zoekt Vrouw. Daar kan ik nog niet alles over zeggen, maar ze zullen goed passen bij ons scherpere profiel.”

Meer DenD