KRO-NCRV ‘een beetje’ op vingers getikt

Door: Hans Jacobs
15-04-2019

KRO-NCRV is door het Commissariaat van de Media op hun vingers getikt voor het schnabbelen van Yvon Jaspers, maar niet voor de sluikreclame die ze zou maken.

Yvon Jaspers is bekend van de programma’s Onze Boerderij en Boer zoekt Vrouw. Maar naast dat Yvon deze programma’s presenteert heeft ze er nog een baantje bij. Ze heeft namelijk een bijbaan bij veevoederfabrikant ForFarmers. Eerder werd er al gesteld dat Yvon sluikreclame voor ForFarmers zou maken, maar dat is volgens het Commissariaat van de Media niet het geval.

Boos

Ondanks het feit dat Yvon Jaspers geen schuld maakt aan het maken van sluikreclame is het Commissariaat van de Media toch een beetje boos op de KRO-NCRV. ,,KRO-NCRV is onvoldoende zorgvuldig geweest bij het beoordelen van de nevenfunctie van Yvon Jaspers. Daarnaast is niet transparant op grond van welke overwegingen KRO-NCRV deze nevenfunctie heeft goedgekeurd.”

Reactie

Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV, reageert opgelucht op de uitspraken van het Commissariaat van de Media. ,,Wij zijn enorm blij dat het Commissariaat voor de Media met hun onderzoek bevestigt wat wij zelf al wisten. Dat Yvon en de redacties de programma’s maken in onafhankelijkheid, zonder enige redactionele bemoeienis van buitenaf, reclame of sponsoring. Een duidelijke uitspraak van het Commissariaat!”

Meer DenD