Kroonprins Bin Salman afwezig op G7-top in Italië om hadj

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft zich woensdagavond bij de Italiaanse premier Giorgia Meloni afgemeld voor de G7-top die donderdag van start gaat. Dat meldde het staatspersbureau SPA in een verklaring. De 38-jarige troonopvolger gaf aan verhinderd te zijn door de voorbereidingen rondom de pelgrimstocht (hadj), naar de voor moslims heilige plaats Mekka, die dit weekend van start gaat. In zijn bericht aan Meloni verontschuldigde Bin Salman zich voor zijn afwezigheid.

Bin Salman stond net als verschillende andere leiders uit de regio op de lijst van genodigden voor de top. Zo worden onder anderen de Jordaanse koning Abdullah en de sjeik van de Verenigde Arabische Emiraten, Mohammed bin Zayed al Nahyan, in de Italiaanse plaats Fasano verwacht.

De hadj, een van de vijf zuilen van het islamitische geloof, begint dit jaar op 14 juni en duurt tot 19 juni. Volgens de staatszender Al Arabiya zijn er inmiddels al zo’n 1,5 miljoen bedevaartgangers gearriveerd in het land. De autoriteiten verwachten dat er dit jaar meer dan 1,8 miljoen moslims, meer dan vorig jaar, zullen deelnemen aan de pelgrimage.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck