Kroonprins Nawaf nieuwe emir van Koeweit

Door: DitjesDatjes
29-09-2020

De regering van Koeweit heeft sjeik Nawaf al-Sabah aangewezen als nieuwe emir. Dat heeft het staatspersbureau KUNA bekendgemaakt. Nawaf (83), een halfbroer van de dinsdag overleden emir sjeik Sabah al-Sabah was sinds februari 2006 al kroonprins van de Golfstaat. Het kabinet bidt voor het succes van de nieuwe heerser bij zijn inspanningen om de veiligheid en groei van Koeweit te verzekeren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In Koeweit stroomden dinsdag meteen tientallen condoleances binnen, waarbij de andere Golf-monarchieën en landen in het Midden-Oosten voorop liepen. Emir Sabah (91) was een bemiddelaar in de regio en probeerde steeds strijdende partijen bij elkaar te krijgen. Zo deed hij met Koeweit ook niet mee aan de in 2017 door Saudi-Arabië verordonneerde boycot van mede-Golfstaat Qatar.

De Jordaanse koning Abdullah kondigde veertig dagen hofrouw af in verband met het overlijden van “een grote broer en wijze leider die van Jordanië hield.” De koning noemde de emir een buitengewoon leider, humaan en met een hoge moraal die zijn leven heeft toegewijd aan het dienen van zijn land en natie. Hij heeft geen moeite gespaard om de rijen van de Arabieren te sluiten.”

Een soortgelijke boodschap kwam ook uit Egypte, waar president Abdualfattah Al-Sisi drie dagen van nationale rouw afkondigde.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD