Kunstenaar zet bronzen beeld Kobe en Gianna Bryant op crash-plek

Door: DitjesDatjes
27-01-2022

Dan Medina, een kunstenaar uit Los Angeles, heeft woensdag een bronzen beeld van Kobe Bryant en zijn dochter Gianna neergezet op de plek waar zij twee jaar geleden verongelukten. De basketballer en zijn dochter zaten samen met zeven anderen in een helikopter toen deze op 26 januari 2020 in de bergen bij Los Angeles neerstortte.

Het beeld toont Kobe en Gianna in hun basketbaluniforms. Kobe draagt zijn iconische LA Lakers-tenue met nummer 24, Gianna heeft een bal vast en kijkt omhoog naar haar vader. Op de sokkel staan de namen van alle negen slachtoffers van het helikopterongeluk en de tekst “helden komen en gaan, maar legendes blijven voor altijd”.

De beeldhouwer vertelt entertainmentwebsite TMZ Sports dat hij het ruim 72,5 kilo zware beeld zelf de berg op heeft gebracht. Het kunstwerk stond er echter maar tijdelijk, want bij zonsondergang zou Medina het beeld weer weghalen, zei hij. De kunstenaar hoopt dat hij van Los Angeles een groter beeld op de plek van de crash mag maken dat daar dan ook mag blijven staan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD