Kwisje van Kees Tol en Romy Monteiro is dus geen ‘hit’

Romy Monteiro en Kees Tol in De Hit Kwis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het begint met de puberdansjes van de twee presentatoren Kees Tol en Romy Monteiro als De Hit Kwis nog maar nauwelijks begonnen is. Die moves zijn behoorlijk tenenkrommend. Daarna doen de zes kandidaten het nog eens dunnetjes over. Het lijkt op het schoolfeestje waar je niet meer aan herinnerd wilt worden.

Zo wil je toch niet de omroeparchieven in?

Maar het hoort inderdaad bij het internationale format van The Hit List, waarmee AVROTROS, geproduceerd door Vincent TV, probeert de vrijgevallen uurtjes tussen tussen 7 en 8 uur ’s avonds op NPO 1 te vullen. Het zit in de categorie lopende band televisie, het is alsof je drie kwartier smaakloze kauwgum in je mond hebt.

Talent heb je of je hebt het niet. Voor Romy Monteiro geldt natuurlijk dat ze niet behoort tot het leger van talentloze gelukzoekers. Ze kan zingen als de beste, maar wat heeft ze te zoeken in zo’n onbenullig kwisje als De Hit Kwis? En zij is trouwens niet de enige artiest bij de publieke omroep en de commerciële zenders die hun geluk beproeven als presentator. Gordon, Chantal Jansen, Jeroen van den Boom en Jan Smit gingen haar voor.

Neem dan een voorbeeld aan ‘Denkend aan Holland’ met André van Duin en Janny van der Heijden. Niet voor niets keken er afgelopen maandag ruim 1,5 miljoen Nederlanders naar dit duo dat wel authentiek én grappig is op zijn tijd.

Top 2000 a gogo en Let’s Dance zijn bovendien programma’s over popmuziek, die wél succesvol zijn en met passie worden gemaakt. Om nog maar te zwijgen over Ad Visser (73) en Penny de Jager (72) die nog springlevend blijken te zijn. Hun programma was deze week 50 jaar jong: Toppop Yeah!

Tags

AD VISSERANDRÉ VAN DUINCHANTAL JANSENJAN SMITJEROEN VAN DEN BOOMKEES TOLROMY MONTEIROTOP 2000 A GOGO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck