Laatste beelden omgekomen klimmers vrijgegeven

De laatste beelden van een groep omgekomen klimmers is vrijgegeven. Acht klimmers waren in het Himalaya gebergte aan het klimmen en probeerden de top, de twee na hoogste piek, de Nanda Devi de breiken. Daar zijn ze nooit aangekomen.

Zon

De klimmers, vier Britten, twee Amerikanen, één Australiër en hun gids, zijn in het filmpje te zien terwijl zie, met een touw gekoppeld aan elkaar, de besneeuwde berg beklimmen. Het hele filmpje lijkt er niets aan de hand. Het is prachtig weer en het lijkt alsof er nauwelijks wind staat.

Volgens de Indo-Tibetaanse grenspolitie kan het gewicht van de personen een lawine hebben veroorzaakt. Momenteel worden de beelden geanalyseerd, zodat klimmers in de toekomst signalen van een eventuele lawine kunnen waarnemen.

Reddingswerkers

Zeven personen zijn inmiddels geborgen, maar één lichaam is nog steeds vermist. De groep bestond aan het begin van de expeditie uit twaalf personen, maar toen het basecamp geen contact meer met de groep kon krijgen, hebben reddingswerkers vier klimmers kunnen redden.