Laatste De Wereld Draait Door sober

Matthijs
Door: Jos La Grande
27-03-2020

De allerlaatste De Wereld Draait Door werd de meest sobere aflevering van de afgelopen 15 jaar. Het was een tweegesprek tussen Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbrechts over een aantal hoogtepunten in die afgelopen 15 jaar.

Hennie Vrienten, Ilse DeLange en ‘Aretha Franklin’ bleken de muzikale afscheidscadeaus, maar voor de rest was de laatste DWDD ontspeend van franje. Ja, er waren een paar tranen toen Ilse Turn, Turn, Turn zong, maar de tranen van Matthijs hadden we al gezien toen André van Duin La Bohême zong en afgelopen week bij de speciale uitzending die gewijd was aan Ajax-voetballer Appie Nouri.

Sober en bescheiden

Deze laatste DWDD was sober en bescheiden. Het past bij Matthijs van Nieuwkerk, de jongensachtige journalist die hij is gebleven ondanks de roem. Hij was eerder chef kunst en hoofdredacteur van Het Parool en raakte opeens ‘verdwaald’ bij de publieke omroep. Aanvankelijk bijna chef van Nova en daarna bij DWDD, wat aanvankelijk zeker geen succes was.

De vrolijke Matthijs, de laatste dagen zeer emotioneel, prees deze laatste uitzending helemaal terecht zijn redactie, 25 in getal, voor hun creativiteit.

Het ging in de laatste uitzending niet over corona, maar het virus drukte de afgelopen weken wel een stempel op het programma. Echter, ook in de allerlaatste juweeltjes van de laatste weken verdubbelde het aantal kijkers dat keek naar DWDD. Deze merkwaardige laatste DWDD op een hele rare vrijdag in maart werd een sober eerbetoon aan Van Nieuwkerk, die doof bleek voor de oproepen om langer te blijven.

Zijn bescheidenheid won het van zijn populariteit.

Meer DenD