Laatste dochter uit echte Von Trapp-familie overleden

Door: DitjesDatjes
19-05-2022

Rosmarie Trapp is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de New York Times. Ze was de laatst levende dochter van Georg en Maria von Trapp, het stel waarop hitmusical The Sound of Music is gebaseerd.

Rosmarie Trapp, die het woord ‘von’ uit haar achternaam verwijderde, komt niet voor in The Sound of Music, omdat die musical zich richt op de tijd dat haar moeder als gouvernante werkte voor de zeven kinderen uit het eerste huwelijk van haar vader.

De makers van de musical verschoven de tijdlijn zodat in de musical en de film die daarvan werd gemaakt het gezin in die periode uit Oostenrijk vlucht voor de nazi’s. In werkelijkheid trouwden Georg en Maria in 1927 en was Rosmarie bijna tien jaar oud toen het gezin op de vlucht sloeg.

Broadway

Rosmarie zong jaren mee met de van de Trapp Family Singers, zoals de muzikale groep die haar familie vormde heette. Haar moeder Maria schreef het boek Vom Kloster zum Welterfolg over het gezin, dat een bestseller werd en leidde tot de Duitse film Die Trapp-Familie (1956). In 1959 ging de daarop gebaseerde musical The Sound of Music in première op Broadway, in 1965 volgde de verfilming met Julie Andrews en Christopher Plummer in de hoofdrollen van Maria en kapitein Von Trapp.

Na de dood van Rosmarie is alleen nog het jongste Von Trapp-kind, haar broertje Johannes (83), in leven.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD