Laatste eer voor Eberhard van der Laan tussen de componisten

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het zal er vrijdag heel erg druk worden aan de Amsterdamse Van Baerlestraat. Jong, oud, rijk, arm kan afscheid nemen van de meest geliefde burgemeester ooit. Tussen de componisten in de grote zaal mag iedereen vanaf tien uur ’s morgens een allerlaatste groet brengen aan de overleden burgervader Eberhard van der Laan.

Iedereen kan langs de kist met het lichaam van Van der Laan lopen en het condoleanceregister tekenen.

Het is een triest einde aan het leven Van der Laan, die op 62-jarige leeftijf het leven liet na een verloren strijd tegen uitgezaaide longkanker. Tegen het decor van Nederlands mooiste muziekzaal zal het afscheid voor velen zwaar vallen.

In overleg met de familie heeft het gemeentebestuur gekozen voor deze vorm van afscheid nemen. Iedereen is tot 20.00 uur ’s avonds in de gelegenheid om langs te gaan. Zaterdag is er een herdenkingsbijeenkomst voor genodigden in hetzelfde Concertgebouw.

Maandagavond is er een speciale bijeenkomst van de gemeenteraad, waar Van der Laan ook wordt herdacht. Emre Ünver zal een in memoriam uitspreken en namens het college van B. en W. locoburgemeester Kajsa Ollongren.

Tags

AMSTERDAMBURGEMEESTEROVERLIJDENVAN DER LAAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck