Laatste haai uit Jaws in Oscarmuseum

Door: DitjesDatjes
24-11-2020

Het museum van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, dat in april de deuren opent in Los Angeles, heeft de enige bewaarde mechanische haai die voor de film Jaws is gebruikt bemachtigd voor de lobby. De organisatie achter de Oscars deelde maandag beelden van het aan het plafond bevestigde ‘dier’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Regisseur Steven Spielberg gebruikte drie haaienmodellen voor de opnames van Jaws. Hij noemde ze allemaal Bruce, naar zijn advocaat Bruce Ramer. De mechanische roofdieren lieten het echter vaak afweten, waardoor Spielberg genoodzaakt was veel shots te draaien waarin hij slechts de illusie wekte dat er een haai onder het wateroppervlak op de loer lag. Later werd dat gezien als een van de dingen die de film juist zo spannend maakten.

Het Academy Museum moet in april, na ruim twee jaar vertraging, de deuren openen. De museumstukken bestaan uit zo’n 10.000 rekwisieten als kostuums, decorstukken en filmapparatuur. Onder meer het beruchte paardenhoofd uit The Godfather en de rode slippers van Dorothy uit The Wizard Of Oz zullen er worden tentoongesteld.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD