Laatste wens ongeneeslijk zieke Jan Rot in vervulling

Laatste wens Jan Rot gaat in vervulling
Door: Charlotte Wijnen
10-01-2022

De laatste wens voor de ongeneeslijk zieke Jan Rot gaat in vervulling. Hij wilde nog één keer meedoen aan het spelprogramma ‘De slimste mens’. Donderdag wordt die droom werkelijkheid, want de zanger keert na tien jaar terug in het programma.

Hoewel de spelregels van het programma voorschrijven dat kandidaten maar één keer mee mogen doen, maakte omroep KRO-NCRV deze keer een uitzondering. Jan Rot deed in 2012 mee aan het eerste seizoen van ‘De slimste mens’ en verloor in de finale van Arjen Lubach.

Laatste wens

Regelmatig dacht Jan nog terug aan de laatste vraag waarmee Arjen won. Het scheelde namelijk maar heel weinig of Jan mocht de laatste vraag zelf beantwoorden en had dan het programma kunnen winnen.

,,Ik wil eigenlijk nog graag een keertje meedoen”, zei Rot eerder in gesprek met ‘De slimste mens’-presentator Philip Freriks. De presentator moest er even over nadenken. ,,Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug”, zei Freriks. ,,Tenzij het hun laatste wens is.”

‘Chemobrein’

En daarom keert Rot na tien jaar terug in het programma. Hoe ver hij het deze keer gaat schoppen zien we donderdag. De zanger zegt regelmatig last te hebben van zijn ‘chemobrein’, maar is vastbesloten het programma deze keer wél te winnen.

Meer DenD