Lady Gaga zingt volkslied bij inauguratie Joe Biden

Door: DitjesDatjes
14-01-2021

Een grote eer voor zangeres en Biden-supporter Lady Gaga: tijdens de inauguratie van de toekomstige president en vicepresident Kamala Harris mag ze het Amerikaanse volkslied ten gehore brengen. Ook Jennifer Lopez betreedt het podium op 20 januari.

De feestcommissie heeft tegenover het vaktijdschrift Variety bevestigd dat Stefani Germanotta, zoals de zangeres heet, ‘The Star Spangled Banner’ ten gehore zal brengen. Dat is sinds 1931 het officiĆ«le volkslied. Gaga is uitgesproken supporter van Biden en Harris. Op Instagram plaatste ze meerdere malen foto’s met een Democraten-badge en ze sprak zelfs op een bijeenkomst van Biden en Harris.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het uitnodigen van een artiest lijkt Biden makkelijker af te gaan dan zijn voorganger en huidige president Donald Trump. Die kon vier jaar geleden met moeite artiesten vinden die bereid waren een nummer te vertolken tijdens zijn inauguratie. Uiteindelijk waren onder anderen Lee Greenwood, Toby Keith, en 3 Doors Down bereid om op te treden.

De gebruikelijke plechtigheden zijn voor een groot deel geschrapt. Het wordt vooral een evenement op internet als gevolg van de vrees voor het coronavirus. Zo wordt er “een virtuele parade” getoond. Het begint naar verwachting om 17.30 uur Nederlandse tijd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD