LAM museum lanceert kunsteditie van het spel in de meivakantie

Spelen in het LAM museum.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Deze meivakantie lanceert het LAM museum op Landgoed Keukenhof in Lisse een kunsteditie van het bekende raadspel met de hoofdbanden Wie ben ik?. Het spel begint en eindigt met aandachtig kijken. Alleen dan kunnen de juiste vragen gesteld worden en kan de speler achterhalen welk kunstwerk hij is.

Museumdirecteur Sietske van Zanten: ,,In het LAM museum verrassen we je elke keer met nieuwe activiteiten. Hoe meer divers, hoe beter. De gemene deler is dat ze je áltijd naar de kunst laten kijken. Ik durf te zeggen: beter dan je zou doen als je op de klassieke manier kunst ervaart. En gegarandeerd met een hoop lol samen.”

GOED KIJKEN, SLIMME VRAGEN

Ben ik geboetseerd, geschilderd, getekend of besta ik uit bits en bytes? Krijg je trek van mij of ben ik over de datum? Vind je mij in de pan of kom ik uit de oven? Zit ik binnen de lijntjes of kleur ik er lekker buiten? Door slimme vragen te stellen en goed te kijken, ontdekt de speler met de hoofdband welk kunstwerk uit de zaal hij is.

In elke zaal kan het spel gespeeld worden en elke ronde kunnen er punten verdiend worden. ,,Zonder dat je het doorhebt, en met een flinke dosis humor, kijk je écht goed en anders naar de kunstwerken”, zegt Sietske van Zanten.

DANIEL SPOERRI

Tegelijkertijd richt het LAM museum een zaal opnieuw in rondom het thema identiteit. Sietske van Zanten: ,,Alle kunstwerken in het LAM museum hebben iets te maken met eten, drinken of winkelen. Het afgebeelde eten staat vaak symbool voor de mensen in een tijd en plaats. Niets voor niets zeggen ze Je bent wat je eet. Met jouw consumptie laat je zien wat je belangrijk vindt en waar je voor staat.”

Te zien zijn kunstwerken waar de mens letterlijk zichtbaar is, zoals het videokunstwerk Fruit Machine van kunstenaarscollectief Fallen Fruit dat visueel net zo verslavend blijkt als een gokmachine. En een hedendaagse variant op het beroemde Melkmeisje van Vermeer van fotograaf Katerina Belkina. Het achtergelaten diner van Daniel Spoerri geeft een meer abstract portret van twee mensen die samen getafeld hebben.

MEIVAKANTIE

De kunsteditie van het spel Wie ben ik? is alleen in het LAM museum te spelen. Vanaf 28 april t/m 5 mei 2024 liggen de hoofdbanden, plaatjes met kunstwerken en scorekaarten klaar voor iedereen die zin heeft om kunst eens anders te beleven. De activiteit is gratis, bezoekers hebben alleen een geldig ticket voor het museum nodig. 

De nieuwe en bijpassende kunstpresentatie is ook vanaf 28 april te zien.

Tags

LAM MUSEUMLANDGOED KEUKENHOFMEIVAKANTIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck