Lammers wil graag scoren tegen ‘zijn’ PSV

HEERENVEEN – Sam Lammers komt zaterdag heel wat oude bekenden tegen. Met sc Heerenveen neemt de 21-jarige spits het op tegen PSV, de club waarbij hij onder contract staat. Als huurling wil Lammers niets liever dan scoren tegen ‘zijn’ club.

”Het wordt voor mij natuurlijk een speciale wedstrijd. Tegen de club waar ik vandaan kom en waar ik eigenlijk nog steeds onder contract sta”, zei Lammers bij FOX Sports. ”Maar dat zet ik zaterdagavond even aan de kant. Dan is het net als iedere andere wedstrijd. Ik ga er met volle inzet in en hopelijk kan ik een goaltje maken.”

De Brabander scoorde dit seizoen negen keer voor Heerenveen. Lammers vormt met Michel Vlap (tien goals) een goed duo. In november verloor de ploeg uit Friesland in Eindhoven met 3-0 van de koploper van de eredivisie. ”Het wordt weer een moeilijke wedstrijd, PSV staat niet voor niets bovenaan. Maar wij spelen thuis. Hopelijk kunnen we het ze heel moeilijk maken. Ik denk het wel, ik heb er in ieder geval veel zin in”, zei Lammers. ”PSV heeft gewoon veel kwaliteit in het team zitten. En ze hebben een spits die het nu heel goed doet, hij heeft er al veel in liggen”, zo doelt Lammers op Luuk de Jong, de topscorer van de eredivisie met twintig doelpunten.

 

BUZZS