Lampionnenactie KWF komt naar Olympisch Stadion

Door: DitjesDatjes
09-12-2019

KWF Kankerbestrijding organiseert de lampionnenactie Nederland geeft licht dit jaar in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bekende Nederlanders trappen de actie maandag af. Onder anderen Winston Gerschtanowitz, Leonie ter Braak, Gordon, Anouk Smulders, Giel Beelen en Maik de Boer doneren een lampion voor een dierbare.

Monic Hendrickx, Roy Donders, Connie Witteman en Dennis Wilt verlichten eveneens een lampion, maakte KWF Kankerbestrijding maandag bekend. Ook Ruud Feltkamp, Gijs Staverman, Kim Lammers en Carlo Boszhard werken mee aan deze actie waarbij op 29 december een hart van duizenden handgeschreven lampionnen zal branden voor iedereen die met kanker te maken heeft.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“De jaarlijkse actie van KWF is bedoeld om iedereen aan het einde van het jaar een hart onder de riem te steken en geld op te halen om de kans op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren”, stelt KWF. “1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Een ingrijpende ziekte die het leven van patiënten en hun naasten volledig op z’n kop zet.”

Tijdens vorige edities werden de Afsluitdijk, het middelpunt van Nederland (bij Lunteren) en Paleis Soestdijk verlicht door duizenden lampionnen. De actie is dit jaar in het Olympisch Stadion, want koningin Wilhelmina richtte KWF daar 70 jaar geleden op met een viering.

Mensen die een lampion doneren zijn op 29 december welkom om het hart van lampionnen te bekijken. Het ontbrandingsmoment op 29 december zal live worden uitgezonden op SBS 6 om 18.30 uur.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD