Lara Rense heeft mannelijke en vrouwelijke kant

Door: DitjesDatjes
06-06-2020

NPO Radio 1-presentatrice Lara Rense is genderfluïde. Ze voelt zich niet exclusief mannelijk of vrouwelijk, vertelt ze in een interview met Het Parool. “Ik ben nooit alleen maar een meisje geweest. Ik heb altijd twee kanten in me gehad.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het is er altijd samen geweest. Tegelijk”, zegt Lara. “Toen ik opgroeide was dat natuurlijk ingewikkeld. Toen ik een jaar of tien was, werd ik bij een wegrestaurant bij de meisjestoiletten geweigerd en naar de jongens-wc gestuurd. Ik had toen al periodes dat ik me heel jongensachtig kleedde. Nee, ik vond die reactie niet erg, ik snapte het wel. Ik roep verwarring op.”

Vanwege de reacties van anderen zette Lara zich meer als vrouw neer, maar daar is ze de laatste jaren op teruggekomen. “Ik vind het juist heel mooi dat het in me zit”, aldus Lara, momenteel de stem van het programma Nieuws & Co. “Het biedt mij ruimte. Tussen jongen en meisje zit heel veel ruimte, snap je? Net als tussen nee en ja. De tussenliggende schakeringen pak ik ook mee.”

“Ik denk dat mensen me altijd al als een jongensachtige vrouw hebben gepercipieerd. Mede doordat ik altijd aan een soort gender-hacking heb gedaan”, gaat Lara verder. “Door veel te sporten werkte ik aan een niet al te vrouwelijk lichaam: niet te brede heupen, maar wel stevige schouders.” Een operatie om haar lichaam te veranderen ziet ze niet zitten. “Nee, ik ben blij met mijn lijf en met wat het allemaal kan. Ik hou ook van de vrouwelijke kant.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD