Las Palmas moet voetballen, ondanks bosbranden op Gran Canaria

De Spaanse voetbalclub Las Palmas moet zondagavond ‘gewoon’ aantreden tegen Huesca, hoewel op het eiland Gran Canaria duizenden mensen zijn geëvacueerd vanwege bosbranden. De club uit de Spaanse tweede klasse had de competitieleiding gevraagd of de thuiswedstrijd mocht worden uitgesteld. De bestuurders van La Liga, waar ook de tweede klasse onder valt, wezen dat verzoek echter af.

“Ons eiland staat in brand, veel mensen zijn getroffen door wat er deze week is gebeurd”, zei voorzitter Miguel Ramirez van Las Palmas, de club uit de gelijknamige hoofdstad van het Spaanse vakantie-eiland. “Dit is een zwarte dag, de wedstrijd is daardoor naar de achtergrond verdreven. Het was logisch geweest om de wedstrijd uit te stellen, maar van La Liga moeten we spelen. We hebben geen andere keuze. Als bewoners van Gran Canaria zitten we in een trieste situatie, we voelen allemaal de pijn.”

De spelers van Las Palmas én Huesa zullen in de warming-up shirts dragen met daarop de tekst ‘Fuerza Gran Canaria’ (sterkte Gran Canaria).

 

BUZZS