Laura van Kaam: “Ik ben niet meer dat meisje met een depressie”

823

Laura van Kaam (19) won in 2013 The Voice Kids, maar kon daar niet van genieten. Niet lang na de show werd ze zwaar depressief en moest zelfs opgenomen worden. Zaterdagavond maakte ze haar comeback.

Onvergetelijk

Ongelooflijk trots is ze op zichzelf. Dat wordt duidelijk uit de post die ze een dag na het optreden op Instagram zette. Ze noemt het ‘onvergetelijk’. “Een kwetsbare show maar ik heb ook echt zo, zo, zo veel gelachen, gefeest en gezongen met mijn publiek. Het was een avond die ik nooit zal vergeten, het voelt alsof ik weer terug ben.”

Ze voelt zich niet langer ‘het meisje met de depressie’. Vervolgens bedankt ze zichzelf: “Bedankt Laura. Ja, ik bedank mijzelf. Dat klinkt wellicht wat gek. Maar zo gek is het niet om jezelf dankbaar te zijn. Want ik sta er. Ik sta er en ik leef. Ik leef en ik geniet. Ja. Ik geniet…”

 

Gisterenavond… Staat in het rijtje 'ONVERGETELIJK'… Een jaar geleden stond deze datum vast. Al mijn optredens hebben we toen moeten cancelen vanwege mijn ziekte, maar ik wilde dat deze bleef staan. Zodat ik er naar toe kon werken. En daar stond ik dan. De zaal ruim uitverkocht. Een kwetsbare show maar ik heb ook echt zo, zo, zo veel gelachen, gefeest en gezongen met mijn publiek. Het was een avond die ik nooit zal vergeten, het voelt alsof ik weer terug ben. Met meer eigen muziek, sterker, levendiger, eerlijker. Gewoon, meer 'Laura'! Niet dat meisje van The Voice, niet dat meisje met de depressie. Ja, het is een deel van mij, maar het maakt mij Laura! Zonder enige try-out was dit de premièreshow. Dat was natuurlijk eng, omdat ik de show alleen maar op mijn moeder kon uitproberen.. En mijn moeder is echt een trotse moeder, die vind alles mooi! Haha. Ik ga niets meer aan deze show veranderen, mijn moeder had gelijk. De opbouw van de show, klopte! Ik ga het niet meer plat repeteren, ik hou van spontaniteit en humor. Een gastenboek die ik achterliet maakt mijn hart helemaal warm. 'Cabaretière in wording'… Wat een compliment! "Less is More" is dus alles behalve een depressieve show. WAT HEB IK GENOTEN. Bedankt…. Iedereen die mij kwam opzoeken. Iedereen die mooie berichtjes achterliet in het gastenboek. Iedereen die is blijven wachten na de show, tot alle interviews over waren, om mij daarna te kunnen ontmoeten. Bedankt Laura. Ja, ik bedank mijzelf. Dat klinkt wellicht wat gek. Maar zo gek is het niet om jezelf dankbaar te zijn. Want ik sta er. Ik sta er en ik leef. Ik leef en ik geniet. Ja. Ik geniet…

A post shared by LAURA VAN KAAM (@lauravankaam) on

Kliniek

Laura is meerdere keren opgenomen vanwege haar depressie. De laatste keer was in april van dit jaar. Ze schreef op haar Facebookpagina daar het volgende over: “Ok, dus dat. Ik ben weer even opgenomen. Sterker worden op een veilige plek. Het is niet fijn om hier te zitten, maar wel nodig. Stiekem leer ik van mijn eigen berichten hoe belangrijk het is om open en eerlijk te zijn”

De zangeres is altijd heel open geweest over haar psychische kwalen. Ze hoopt dat ze een taboe doorbreekt en dat depressie bij mensen sneller wordt ontdekt, en dat mensen zich er minder voor schamen.