Laurentien uit zorgen over Eloise: ‘Moet haar in de gaten houden’

Laurentien uit zorgen over Eloise
Door: Charlotte Wijnen
12-01-2022

De Instagram van Eloise van Oranje staat vol met prachtige kiekjes, en dan lijkt het bijna alsof je haar écht kent. Aan die openheid en positiviteit heeft de gravin haar populariteit te danken op social media. Maar dat zorgt ook voor wat zorgen bij haar moeder Laurentien. ,,Haar positiviteit is een kracht, maar ook een mogelijke valkuil.”

Positiviteit mogelijke valkuil

Het huwelijk van de ouders van Laurentien was ‘niet heel simpel’, iets wat haar erg heeft gevormd. ,,Als kind wist ik al dat er van alles speelde en daar werd ik in… meegezogen”, legt Laurentien in het boek van Eva Jinek uit. ,,Die hele ervaring heeft me heel erg gevormd. In elke situatie ben ik me bewust wat er speelt tussen mensen.”

Vooral bij de altijd positieve Eloise let Laurentien op. ,,Ook bij Eloise vraag ik me dat soms bewust af. Zij is een kind dat ik goed in de gaten moet houden”, aldus Laurentien. ,,Haar positiviteit is een kracht, maar ook een mogelijke valkuil.”

Aan de buitenkant lijkt het altijd goed te gaan met Eloise, en dat zien we ook dagelijks terug op social media. Wanneer het even niet goed gaat, zal ze dat niet snel delen volgens haar moeder.

Onzekerheden

Eloise, die ook aan bod komt in het boek van Eva, kan zich wel vinden in de woorden van haar moeder. ,,Terwijl ons is geleerd: maak alles bespreekbaar. Ik ben daar niet zo goed in. Ik los het zelf wel op, denk ik dan”, zegt Eloise.

En hoewel de gravin erg positief ingesteld is, heeft ook zij haar onzekerheden. Eerder vertelde ze al in Beau Monde dat ze zich vooral onzeker voelt over haar uiterlijk. ,,Niet over iets specifieks, meer typische dingen die ieder meisje heeft”, aldus Eloise.

‘Ik ben niet mooi’

Ook daarin probeert haar moeder Eloise te helpen. ,,Ik herinner me één moment heel goed. Eloise was vijf jaar en ik moest vaak naar officiële gelegenheden. Iedere keer kwam ik dan in mooie kleren naar beneden als ik weg moest, en toen zei ze: ‘Mammie, jij bent zo mooi en ziet er altijd zo mooi uit, en ik ben niet mooi’. Dat raakte me”, aldus Laurentien.

Het deed haar denken aan haar eigen kinderjaren. Haar moeder zei nooit dat ze mooi was. ,,Vanaf dat moment kwam mijn eigen ervaring terug en ben ik me er bewuster van geworden dat je als ouders onbedoelde impact hebt.”

Meer DenD