Laurentien uit zorgen over social media Eloise: ‘Ze moet onze privacy niet schenden’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, staat met haar 330.000 volgers op Instagram soms nog vaker in de spotlights dan haar ouders. Hoewel Laurentien haar dochter haar leven laat leiden zoals zij dat wil, maakt ze zich wel zorgen over haar social media. ,,Zij moet doen wat ze ambieert, maar er zijn grenzen.”

Met haar 330.000 volgers op Instagram wordt ze een ‘gravinfluencer’ genoemd. Iets waar ze zelf al wel om kan lachen, maar Eloise neemt social media wel heel serieus. Ze post wekelijks, soms zelfs dagelijks, de leukste kiekjes op Instagram.

‘Ze moet zich niet laten gebruiken’

Maar wat vindt haar moeder, die zelf niet op social media zit, eigenlijk van haar carrière? ,,Ze moet doen wat ze zelf wil, maar wij hebben onze eigen overwegingen”, vertelt Laurentien in de podcast Slo Mo. ,,Zij moet doen wat ze ambieert, maar er zijn grenzen.”

Constantijn vertelt dat hij en Laurentien er met Eloise over hebben gepraat. ,,Ze moet zich niet laten gebruiken. We hebben tegen haar gezegd: Als je dit wilt doen, moet het je eigen verhaal zijn. Op het moment dat mensen jou willen gebruiken voor koninklijke verhalen, over je oom of over je oma, dan zal je nooit je eigen persoon zijn.”

Claus-Casimir en Leonore ook hun eigen weg

Ook hun andere twee kinderen, Claus-Casimir en Leonore, gaan steeds meer hun eigen weg. Claus-Casimir vertrok twee jaar geleden naar Schotland om zijn middelbare school af te maken op Gordonstoun.

Inmiddels is ook Leonore, de jongste dochter van Constantijn en Laurentien, in het buitenland te vinden: zij is onlangs in het geheim vertrokken naar Wales, zo meldde weekblad Story eerder. Leonore volgt het middelbaar onderwijs aan het UWC Atlantic College, dezelfde school als haar nicht prinses Alexia.

Tags

ELOISE VAN ORANJEPRINS CONSTANTIJNPRINSES LAURENTIEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie