Leden Saudische koninklijke familie besmet met coronavirus

Door: DitjesDatjes
10-04-2020

Tientallen leden van de wijdvertakte en uitgebreide koninklijke familie van Saudi-Arabië hebben een besmetting met het coronavirus opgelopen. Dat melden nieuwszender Al Jazeera en de New York Times op basis van contacten in het koninkrijk. Saudische media hebben daar tot vrijdag nog niet over bericht. Het zou gaan om zeker 150 mensen.

Volgens ingewijden is de gouverneur van de hoofdstad Riyad, prins Faisal bin Bandar bin Abdulaziz (77), opgenomen op de intensivecareafdeling van het King Faisal Specialist-ziekenhuis. Dat heeft extra bedden vrijgemaakt voor de behandeling van leden van de koninklijke familie, zo bleek eerder deze week uit correspondentie die de New York Times kon inzien. Het koningshuis telt naar schatting zo’n 15.000 leden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koning Salman (84) heeft zich naar verluidt teruggetrokken in een paleis op een eiland bij Jeddah, waar hij nog wel doorwerkt. Zo had hij afgelopen nacht een telefoongesprek met de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin over de prijs van olie. Ook kroonprins Mohammed bin Salman is de hoofdstad ontvlucht en verblijft volgens berichten aan de kust van de Rode Zee.

Saudi-Arabië heeft 3287 besmettingen met het longvirus, meldde de Saudi Gazette vrijdag. Dat betekende een toename met 355, waarvan 89 in Medina en 83 in Riyad. Er zijn in het koninkrijk 44 mensen aan het virus overleden.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD