Legendarische Jip Golsteijn laatste keer geëerd met gelijknamige popprijs

Jip Golsteijn
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een andere plek dan Paradiso was niet denkbaar om voor de allerlaatste keer de Jip Golsteijn Prijs uit te reiken. De legendarische pop-journalist van De Telegraaf werd sinds zijn overlijden op 22 februari 2002 herdacht met deze prijs. Bart Chabot werd de 10e en tevens laatste winnaar en kreeg zijn prijs voor zijn interview met Barry Hay.

De Stichting Jip Golsteijn Journalistiekprijs werd opgericht in 2003 met medewerking van de hoofdredactie van de krant om de herinnering aan Jip en zijn werk levend te houden. Jip overleed op 56-jarige leeftijd. Hij was de nestor van de Nederlandse popjournalistiek, schreef duizenden interviews met de grootste sterren uit zijn tijd voor De Telegraaf.

Laatste keer

In Paradiso trad deze avond Rudy Bennet’s The Motions op met uiteraard generatiegenoten van Jip in de zaal. Marion Golsteijn en dochter Trix reikten de prijs voor de laatste keer uit.

De prijs ging de afgelopen keren in overeenstemming met de doelstelling van de stichting naar een journalist die volgens de jury in zijn of haar inzending blijk had gegeven van een originele invalshoek en een hoog niveau van schrijven.

,,Een verhaal dat verschillende tijdperken omvat en afsluit, een verhaal dat laat zien hoe de kwaliteit van een schrijver een uitgekauwd genre tot een hoger niveau kan optillen”, zo luidde het juryrapport over ‘Hollands Glorie revisited, Bart Chabot ontmoet Barry Hay’, dat werd gepubliceerd in Oor.

Foto: Jip Golsteijn Prijs

Tags

BART CHABOTPRIJS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck