Legioen presentatoren Op1 onder vuur vanwege prestaties

Hans Laroes over talkshows
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Voormalig hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS Journaal vindt dat de huidige presentatoren van Op1 en de redacties kwaliteit te kort komen om bijvoorbeeld gasten uit de politiek kritisch te ondervragen.

In het radioprogramma De Perstribune kwam Laroes met zware kritiek op het Op1-legioen van presentatoren. Hij zei dat Astrid Joosten en Paul de Leeuw ‘niet op aarde zijn gezet’ om een talkshow te leiden. De jacht op korte gesprekken en heftige taal hoort niet bij de publieke omroep, stelt Laroes. ,,Er is niets op tegen om 200.000 kijkers te verliezen met een programma dat rustiger is en ietsje dieper gaat.”

Ophef en gedoe

,,De talkshows zijn niet goed genoeg. In z’n algemeenheid vind ik dat er veel te veel gekozen wordt voor ophef en gedoe. De kennis onbreekt om de gasten aan te pakken. Wat ik niet wil is dodelijk saai, maar is gewoon een beetje beter”, aldus Laroes.

Volgens Laroes verslaat Eva Jinek bijna alle Op1-presentatoren op kwaliteit. Hoewel hij nieuwkomer Sven Kockelmann op zondagavond een gunstige uitzondering vindt. ,,Sven Kockelmann is iemand die alle dossiers vreet. Dan kun je wel de ‘Ja, maar…’ stellen. Dan nader je de werkelijkheid. Dat doe je in dienst van de kijkers.”

Tags

ASTRID JOOSTENNOS JOURNAALNPOOMROEP MAXPAUL DE LEEUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck