Lenny Henry roept Britse zwarte gemeenschap op vaccin te nemen

Door: DitjesDatjes
30-03-2021

De Britse acteur en komiek Lenny Henry roept zwarte Britten op het coronavaccin te nemen. Die oproep wordt gedaan nadat nieuwe cijfers laten zien dat veel zwarte mensen in Groot-Brittannië weigeren de prik tegen het virus te nemen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Terwijl andere gemeenschappen zich haasten om het vaccin te halen en miljoenen mensen al zijn gevaccineerd, zijn sommige zwarte mensen in onze gemeenschap voorzichtiger”, zei de 62-jarige Henry volgens persbureau Reuters. “We weten dat er verandering moet komen en dat het moeilijk is om sommige instellingen en autoriteiten te vertrouwen. Maar we vragen u te vertrouwen op het vaccin van onze eigen professoren, artsen en wetenschappers die betrokken zijn bij de ontwikkeling ervan.”

Desondanks verloopt de vaccinatiecampagne in Groot-Brittannië ogenschijnlijk op rolletjes. Ruim 30 miljoen Britten hebben al een eerste dosis van een coronavaccin gehad, waardoor sommige coronamaatregelen maandag weer werden versoepeld. Als alles meezit, willen de Britten na 21 juni alle geldende maatregelen loslaten.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD