Leonie ter Braak: in de liefde draait het om duurzaamheid

Door: DitjesDatjes
23-10-2021

In het nieuwe SBS6-datingprogramma Cupido Ofzo helpt Leonie ter Braak mensen met een beperking aan een date. Dat was behalve leuk om te doen ook erg leerzaam, vertelt de presentatrice in gesprek met ANP.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In Cupido Ofzo opent Ter Braak samen met Wendy van Dijk vanaf maandagavond wekelijks een pop-up datingbureau bij SBS6. Daar ontvangen ze singles met autisme, een licht verstandelijk beperking of niet-aangeboren hersenletsel die op zoek zijn naar een date. “Voor hen is het heel lastig om gewoon op Tinder te gaan zitten. Sommigen hebben het wel geprobeerd, maar de maatschappij is hard en dan komen ze gewoon niet mee”, zegt Ter Braak. “Of ze jokken, maar dan wordt het toch duidelijk dat ze anders zijn en loopt het alsnog op niets uit.”

Cupido Ofzo, dat oorspronkelijk een Vlaams format is, koppelt de deelnemers in samenspraak met een grote zorginstelling aan een mogelijke liefdespartner. De dates hebben zelf ook een beperking. “Ze zoeken niet per se een lange blonde vrouw die advocaat is, maar iemand met wie ze hun passie kunnen delen. Dat was leuk om te zien en ook heel leerzaam. Toen ik zelf nog op de datingmarkt meedeed, was ik wel iemand die op het uiterlijk afging. Maar nu ik 40 ben, zie ik ook wel dat het uiteindelijk om duurzaamheid gaat. Is het een goed persoon? Dat is het enige dat telt.”

Vlam in de pan

Als de dates gevonden zijn, organiseren de presentatrices een onvergetelijke eerste date. “Dure auto’s, gave dingen doen. Nee, daar is niet op bezuinigd, we halen alles uit de kast!”, lacht Ter Braak. Of er een tweede date komt, is vervolgens aan de kandidaten zelf. Hoe vaak Cupido raak heeft geschoten, houdt de presentatrice geheim, maar dat er in ieder geval eenmaal een vonk is overgeslagen, staat vast. Ter Braak was er live getuige van, vertelt ze. “De vlam sloeg zo in de pan! Ik zag het gebeuren. Ik bestond gewoon helemaal niet meer. Dat heeft me wel geraakt. Want je kan op papier wel een goede match hebben gevonden, of het ook klikt moet je dan toch afwachten. Dus dit was heel mooi.”

Naast Cupido Ofzo werkt Ter Braak aan weer een nieuw seizoen van haar SBS6-hit Kinderen kopen een huis. Ook wordt haar naam genoemd als mogelijke vaste tafelgast in de nieuwe talkshow van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Ter Braak kan dit nieuws nog niet bevestigen, zegt ze. “Maar het zou me wel heel goed passen. Veronica Inside is ook wel een programma dat aanstaat in huize Ter Braak. Natuurlijk worden de heren vaak op de vingers getikt, maar ik moet er toch vaak heel hard om lachen. Ik ben wel echt one of the guys.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD