Leontien van Moorsel openhartig over eetstoornis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Molly Baas

Het is geen geheim dat Leontien van Moorsel aan de eetstoornis anorexia leed: Ze is gelukkig al jaren genezen en opende het Leontien-huis, een plek waar mensen met een eetstoornis heen kunnen om geholpen en behandeld te worden. Leontien vindt het niet moeilijk om mensen te zien in een staat waar zij ook in heeft gezeten.
,,Integendeel, het geeft me juist kracht en maakt mij gelukkig dat ik er kan zijn voor mensen die vechten met een eetstoornis”, vertelt ze aan Weekend.

Liegen tegen ouders

De steun en toeverlaat die zij nu voor anderen is, vond ze voor zichzelf in haar schoonouders. Haar eigen ouders zagen niet in dat ze ziek was, omdat Leontien het goed verborg. Ze loog over haar toestand wanneer haar ouders ernaar vroegen.

Haar schoonouders wist ze echter niet te misleiden. ,,Ik was meer dood dan levend. Ik durfde op een gegeven moment niet meer te gaan slapen omdat ik bang was om dood te gaan. Het feit dat ik mijn eetstoornis heb weten te overleven heb ik in eerste instantie te danken aan het koelbloedige en doortastende handelen van mijn schoonouders. Omdat ik hen niet om te tuin kon leiden”, vertelt ze. Die ontmaskering was zwaar voor haar, maar het heeft haar wel gered.

Leontien neemt het haar ouders niet kwalijk dat ze blind waren voor haar ziekte. Ze weet dat zij alleen de beste bedoelingen hadden en haar wilde ondersteunen. Het heeft hun achteraf alleen maar dichterbij elkaar gebracht.

 

Tags

ANOREXIAEETSTOORNISLEONTIEN VAN MOORSEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie