Leverkusen denkt aan trainer Bosz

LEVERKUSEN – Volgens Duitse media is Peter Bosz kandidaat om trainer te worden van Bayer Leverkusen. Bij die club is de positie van coach Heiko Herrlich wankel vanwege de tegenvallende resultaten. Volgens het magazine Kicker heeft Leverkusen reeds contact gehad met Bosz en met Marco Rose, de huidige trainer van RB Salzburg.

Bosz (55) was in de zomer van 2017 al in beeld bij Leverkusen, maar hij koos toen voor Borussia Dortmund. Na een half jaar werd hij daar ontslagen, sindsdien zit Bosz zonder club. Rose wordt ook genoemd als de gedoodverfde opvolger van Julian Nagelsmann bij 1899 Hoffenheim. Die coach vertrekt naar RB Leipzig.

Leverkusen ging het seizoen in met als doel deelname aan de Champions League af te dwingen. Voorlopig staat de ploeg met zeven nederlagen en slechts vijf overwinningen elfde in de Bundesliga. Herrlich staat, ondanks overwintering in de Europa League al sinds het begin van het seizoen onder druk. Ralph Hasenhüttl werd genoemd als mogelijk vervanger, maar hij koos onlangs voor een dienstverband bij Southampton.

 

BUZZS